Implantologie – Implantul dentar
Ce este un implant dentar și de ce avem nevoie de el?
Pe parcursul vieții, dantura se poate deteriora ireparabil datorită mai multor factori: carii, accidente, înaintarea în vârstă sau boala parodontale. Lipsa dinților poate afecta atât sănătatea întregului organism, cât și fonetica și încrederea de sine. Implantologia este specialitatea chirurgicală care soluționează aceste probleme prin înlocuirea dinților lipsă sau grav afectați cu implanturi dentare.
Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinților naturali. Acestea sunt în așa fel așezate, direct în maxilarul pacientului, încat să ofere un suport stabil și sigur pentru dinții înlocuitori.
Cea mai bună și eficientă soluție pentru un zâmbet natural
Nu este nevoie să sacrifici dinți naturali pentru a ancora lucrări de tipul punților dentare.
Redă in proportie de 99% funcționalitatea si estetica naturală a dinților.
Un tratament care poate dura întraga viață.
Crește increderea de sine și redă funcționalitatea dinților.
Care sunt beneficiile implantului dentar?
Cea mai frecventă afecțiune în urma căreia pacienții necesită un implant dentar este boala parodontală sau parodontoza, o afecțiune cauzată de acumularea bacteriilor patogene în cavitatea bucală. Netratată la timp, duce la pierderea dinților, ce pot fi înlocuiți, atât funcțional, cât și estetic, de implanturo.
Avantajele pe care le oferă un implant dentar sunt:
- nu afectează dinții naturali;
- se integrează natural din punct de vedere estetic;
- permite o dicție corectă;
- îmbunătățește fizionomia;
- îmbunătățește masticația;
- este o investiție pe termen lung;
- ajută la prevenirea pierderii osoase;
- este o intervenție simplă și lipsită de durere.
Tarife implanturi
Implant dentar Bredent
3500 lei
Implant dentar Straumann
4500 lei
Implant dentar zigomatic
9500lei
Care sunt componentele unui implant dentar?
Un implant dentar este format din trei elemente principale: șurub, bont și coroană.
Șurubul sau implantul dentar propriu-zis, are rolul unei rădăcini artificiale și este inserat în os. Acesta reprezintă baza dintelui și fi folosit pentru înlocuirea unui singur dinte, atunci când susține o singură coroană, sau poate fi angrenat în punți pe implanturi. Șurubul este realizat din titan, aliaj de titan cu zirconiu sau ceramică, în funcție de preferințele și nevoile pacientului.
Bontul reprezintă legătura dintre șurub și dintele artificial. Există mai multe tipuri de bonturi, fiecare dintre acestea fiind corespondentul unui anumit tip de implant. Așadar, este foarte important ca asocierea dintre implant si bont să fie corectă, ambele produse să fie de la același producător, pentru a evita situațiile neplăcute precum inflamația țesuturilor periimplantare sau ruperea bontului.
Coroana reprezintă partea estetică a dintelui artificial. Aceasta este realizată de către un tehnician dentar care reușește să conceapă un nou dinte cu formă și culoare asemănătoare cu cele ale dintelui natural sau cu a omonimului său din partea opusă a arcadei.
Care sunt etapele unui realizării unui implant dentar?
Consultația inițială reprezintă o examinare generală a sănătății orale, dar și a întregului organism.
Presupune ca pacientul să furnizeze:
- O radiografie panoramică recentă, nu mai veche de șase luni, pentru ca medicul să poată evalua starea de sănătate a cavității bucale,
- Rezultatele examenului medical care atestă faptul că este apt pentru implantul dentar.
- Examen de Computer Tomograf (CT), care generează informații importante cu privire la țesutul osos.
Astfel, medicul va putea stabili cu certitudine dacă aplicarea implantului dentar este complet sigură și dacă sunt necesare proceduri suplimentare, precum: adiții și reconstrucții osoase, ori sinus lift.
Această etapă presupune introducerea propriu-zisă a implantului în interiorul osului, pentru a înlocui rădăcina absentă. Această intervenție are loc sub anestezie locală.
Această etapă presupune introducerea propriu-zisă a implantului în interiorul osului, pentru a înlocui rădăcina absentă. Această intervenție are loc sub anestezie locală.
Grijă pentru confortul pacientului
Intervenția de implantologie nu este dureroasă, se realizează în cele mai multe cazuri sub anestezie locală. Acest tip de anestezie este foarte eficientă oferindu-i medicului posibilitatea de a comunica în permanență cu pacientul.
Procedura este 100% sigură
Există situații când se poate recurge la anestezie prin sedare intravenoasă; tehnică folosită de obicei în cazul pacienților foarte anxioși sau care sunt supuși unor intervenții mai invazive și complexe de lungă durată. Anestezia generala se folosește in mod excepțional în implantologia orală, în cazuri particulare.
Rapid și eficient
Durata operației variază în funcție de numărul implanturilor ce trebuie inserate si complexitatea cazului tratat în acel moment. În medie am putea porni de la un minim de 45 minute si până la câteva ore.
Care sunt posibilele complicații și contraindicațiile unui implant dentar?
Ca orice altă intervenție chirurgicală, și implantul dentar poate întâmpina diverse complicații:
- durere în anumite cazuri;
- infecții;
- edeme;
- vânătăi;
- respingerea implantului de către organism;
- periimplantita – inflamație cu pierdere de suport osos.
De asemenea, există și câteva contraindicații care îl pot împiedica pe pacient să beneficieze de implantul dentar:
- sarcina;
- alăptarea;
- anxietate și epilepsie;
- infecție cu HIV;
- vârste fragede.
Programează-te acum
Prin completarea formularului de contact sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidențialitate.