Întrebări frecvente
Aici, la clinica Pasindora, ne bucurăm să îți oferim o gamă largă de servicii, anume: implantologie, profilaxie, odontoterapie, protetică, endodonție, chirurgie dento-alveolară și maxilo-facială, parodontologie, dar și injectări cu acid hialuronic, toxină botulinică și plasmă proprie.
Clinica noastră are un concept deosebit și o echipă bine pregătită. Suntem amplasați în mijlocul naturii, tocmai pentru a-ți oferi un spațiu securizant și relaxant – ne dorim să eliminăm teama de stomatolog a tuturor pacienților care ne trec pragul. În interiorul clinicii te vei putea bucura de un design modern, de aparatură de ultimă generație și de profesioniști dornici să te ajute. Ne dorim să oferim valoare sănătății orale și să schimbăm vieți prin multe zâmbete create.
Scopul nostru este acela de a-ți oferi cele mai bune soluții pentru problemele tale, dar și de a-ți oferi o experiență plăcută. De cele mai multe ori, prima vizită este destinată unei consultații. Vom face cunoștință, vom vorbi despre problemele tale și vom stabili un plan de tratament. Se realizează documentarea prin poze, amprentă digitală și consultație clinică. Abia așteptăm să te cunoaștem!
Planul de tratament este un pas esențial în călătoria noastră spre zâmbetul tău perfect. Odată ce stabilim care sunt afecțiunile cu care te confrunți, vom alcătui planul de tratament, adică pașii pe care îi vom urma pentru a soluționa problemele danturii tale. Pentru noi, medicii, planul de tratament este necesar pentru organizarea procedurilor și obținerea rezultatului ideal. În schimb, pentru tine planul de tratament va fi util în sensul că vei ști încă de la începutul călătoriei la ce proceduri și costuri să te aștepți, dar și cine sunt medicii care vor contribui la zâmbetul tău.
Prețul va varia întotdeauna de la un pacient la altul. Fiecare persoană are propriile sale afecțiuni, dar și dorințe diferite în ceea ce privește latura estetică. Poți afla prețul în momentul în care alcătuim planul de tratament. Dar, ține minte – zâmbetul costă atât cât consideri tu că meriți!
Nimic nu este permanent. Dacă am putea controla incontrolabilul atunci, da – ar fi permanent. Putem însă să susținem că suntem alături de pacienții noștri atât în timpul tratamentului, cât și după, creând o legătură permanentă.
Pregătirea dintelui natural pentru coroana sau fațeta dentară poate necesita o șlefuire prealabilă. Această procedură va sensibiliza foarte puțin dintele, pentru câteva zile, iar apoi te vei bucura de dantura ta impecabilă, datorită noului său înveliș.
Wax-upul este o practică stomatologică prin care tehnicianul dentar reface cele două arcade ale pacientului cu scopul de a previzualiza rezultatul final al coroanelor sau fațetelor dentare, de a realiza preparațiile dentare într-un mod minim-invaziv, dar și de a ghida întreaga lucrare, acesta fiind proiectul 3D al danturii tale. Mai simplu spus, poți vedea încă de la început cum va arăta zâmbetul tău la final.
Materialele de înaltă calitate pe care le utilizăm în clinica Pasindora pentru realizarea fațetelor dentare îți permit să te bucuri de vinul roșu și de cafea, fără să îți faci griji în privința petelor. Bineînțeles, calitatea acestora trebuie susținută de o igienă completă și corectă.
Fațetele dentare au capacitatea de a imita dintele natural într-un mod ideal. De aceea, întreținerea lor se va face în același mod în care îți îngrijeai dantura naturală. Și da – se pot face carii, la fel cum se pot caria și dinții naturali, nefațetați.
Chiar dacă acestea sunt extrem de rezistente și se comportă asemenea dinților naturali, există riscul ca acestea să se desprindă. De cele mai multe ori, este vorba despre un soc mecanic – lovituri, desfăcutul capacelor de la sticlă cu ajutorul dinților.
Dacă te confrunți cu spații dentare, fațetele sunt, într-adevăr, una dintre cele mai eficiente soluții pentru a obține zâmbetul dorit. Mai mult decât atât, fațetele nu trebuie aplicate pe toată dantura, ci pot fi puse doar pe dinții cu probleme – ceea ce reduce costurile în mod semnificativ.
Simplu! Vino la Pasindora – vom vizualiza zona, vom face investigațiile necesare și vom stabili împreună detaliile necesare pentru realizarea implantului.
În cazul în care urmează să faci o astfel de intervenție, înseamnă că implantul dentar este alegerea cea mai bună pentru rezolvarea problemei tale. Trebuie să știi doar că procedura nu va fi dureroasă, recuperarea poate dura câteva zile, timp în care va trebui să consumi alimente moi, zona poate fi umflată, iar vânătăile vor trece în aproximativ zece zile. În urma vindecării, te poți bucura de implant ca și cum ar fi dintele tău natural.
Afecțiunile precum bolile sângelui, tuberculoza acută, insuficiența renală, tumorile maligne în zona capului și gâtului, alergiile la anestezic sau dependența de droguri, iar lista poate continua. Înainte de stabilirea implantului, ți se vor face investigații detaliate pentru a afla dacă ești sau nu un candidat bun pentru această procedură.
Această situație nu poate fi posibilă în clinica Pasindora sau în orice altă locație cu tehnologie modernă și medici profesioniști. În prezent, osteointegrarea implanturilor are o reușită extrem de mare. Totuși, dacă se întâmplă acest lucru – se îndepărtează implantul, se așteaptă vindecarea osului și se inserează un nou implant.
Albirea profesională este cea mai sigură metodă de a obține nuanța dorită a dinților. În consecință, nu va exista niciun risc, smalțul nefiind afectat. Metodele de albire acasă sau diferite kituri neprofesionale pot, într-adevăr, să afecteze smalțul dentar.
În urma albirii profesionale poți simți cel mult o sensibilitate dentară ușoară în primele câteva zile după procedură. Tehnologia utilizată de noi minimizează în mod semnificativ această consecință.
Durata procesului poate varia în funcție de nuanța care se dorește a fi obținută, fiind limitată de timpul maxim de 60 de minute. Dacă se dorește o nuanță mai deschisă, o altă ședință va fi programată în zilele următoare. Cât despre persistența rezultatului – dacă ai grijă la alimentele și băuturile consumate și dacă nu fumezi, te poți bucura de o dantură albă și strălucitoare ani de zile.
Albirea dentară profesională este o procedură sigură, care nu presupune riscuri. Așadar, substanțele nu sunt toxice și nu prezintă niciun risc pentru dinți sau pentru organism. Totuși, vorbim despre o substanță chimică și, de aceea, trebuie utilizată doar de către medicii specialiști.
Ambele proceduri sunt sigure și eficiente. Albirea cu gutiere este făcută de pacient, acasă, cu ajutorul materialelor furnizate de medic. În schimb, albirea cu lampă se face în cabinet, de către medic. Albirea cu gutiere se realizează într-un timp mai lung și are costuri mai mici, în timp ce albirea cu lampă este mai rapidă, însă costurile sunt mai ridicate.
Da, funcționează. Totuși, aceasta nu are puterea de a albi dinții îngălbeniți, ci mai degrabă de a ajuta la menținerea rezultatului oferit de albirea profesională.
Alegerea este a ta! Ambele instrumente sunt eficiente dacă sunt folosite corect.
Periuțele de dinți de tip soft și medium sunt alegeri potrivite, datorită perilor moi care nu rănesc gingia și nu agresează smalțul dentar. Recomandăm folosirea periuțelor medium și evitarea totală a celor hard.
Detartrajul este o procedură absolut necesară. Placa bacteriană se poate acumula pe suprafața dinților tăi, cauzând astfel apariția gingivitei sau chiar a parodontitei. În cazul în care sari peste detartrajul periodic te poți confrunta cu bolile parodontale care pot cauza chiar și pierderea dinților.
Apa de gură este un pas esențial în rutina ta de îngrijire a danturii. Periuța de dinți nu poate ajunge în toate spațiile cavității bucale – de aceea folosim apa de gură. Există numeroase tipuri de apă de gură, iar fiecare se folosește în funcție de nevoile particulare ale pacientului și recomandarea medicului
Chiar dacă nu toată lumea are acasă un irigator bucal, el este indicat tuturor pacienților, dat fiind faptul că elimină eficient bacteriile și stimulează circulația sanguină în zona gingivală. Este recomandat în mod special pacienților care au implanturi, fațete, coroane sau tratament realizat împotriva bolii parodontale.
În cazul în care suferi de bruxism, este absolut necesar să apelezi la medicul stomatolog. La Pasindora avem diferite soluții de tratare: utilizarea gutierelor speciale, aplicarea coroanelor în cazul în care smalțul este afectat, corectarea mușcăturii.
Noi, medicii specialiști, deținem numeroase cunoștințe în acest domeniu, dar și aparatură modernă care ne ajută să stabilim un diagnostic. Persoanele care nu posedă aceste calități nu vor putea stabili un diagnostic exact sau corect.
Coroana dentară va fi aplicată pe dintele tău șlefuit. Acest lucru înseamnă că pulpa dentară trebuie să fie sănătoasă, lucru pe care îl putem afla sau obține cu ajutorul endodonției.
Molarii de minte nu trebuie întotdeauna extrași, însă acest lucru este stabilit de către medicul stomatolog în conformitate cu particularitățile fiecărui pacient în parte. Cel mai mare risc pe care aceștia îl presupun este poziția lor incorectă, care poate afecta poziția celorlalți dinți.
Se poate considera faptul că radiografia panoramică reprezintă o investigație minimă ce previne costul unei investiții majore din viitor. Din această investigație rezultă imaginea integrală 2D a cavității orale: mandibula, canal mandibular, maxilar, sinusuri maxilare și articulația temporo-mandibulara ce servește medicului stomatolog pentru o evaluare precisă. Aparatura de ultimă generație folosită în radiologia dentară permite un minim de iradiere printr-o doză individuală realizata într-un timp foarte scurt (10-12 secunde), astfel permițându-se efectuarea mai multor investigații radiologice, în siguranță fără riscuri.
Elementele protetice precum plombele, coroanele, fațetele dentare nu pot fi albite, ci doar dinții naturali.
Ortodonția este ramura medicinei care se ocupă de poziția corectă a dinților și a mușcăturii, dar și de creșterea facială. De cele mai multe ori, tratamentul ortodontic presupune diferite tipuri de aparate dentare pentru corectarea problemelor pacienților.
Problemele de natură ortodontică pot fi sesizate încă din copilărie, în jurul vârstei de șapte ani. Bineînțeles, această primă parte a vieții reprezintă momentul ideal pentru începerea tratamentului, însă problemele pot fi rezolvate chiar și la vârste mai înaintate.
Nu lucrăm cu Casa de Asigurări. Oferim însă posibilitatea de plată în rate, cu sistemul TBI Bank.
Cel mai important lucru este că vei fi conștient pe tot parcursul procedurii, însă nu vei simți niciun disconfort. Această procedură este realizată de către medicul anestezist.