Implanturi Dentare

Cea mai bună și eficientă soluție pentru un zâmbet natural

Nu este nevoie să sacrifici dinți naturali pentru a ancora lucrări de tipul punților dentare.

Redă in proportie de 99% funcționalitatea si estetica naturală a dinților.

Un tratament care poate dura întraga viață.

Crește increderea de sine și redă funcționalitatea dinților.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinților naturali. Acestea sunt în așa fel așezate, direct în maxilarul pacientului, încat să ofere un suport stabil și sigur pentru dinții înlocuitori.

Tarife implanturi

Implant dentar Bredent

3500 lei

Implant dentar Straumann

4500 lei

Implant dentar zigomatic

9500lei

Elementele unui implant dentar

Care sunt pașii inserării implantului dentar?

Se începe cu un prim consult amănunțit în care se evaluează starea de sănătate a cavității bucale dar și afecțiunile generale. Ar fi de preferat ca pacientul să se prezinte deja cu o radiografie panoramică recentă, nu mai veche de 6 luni. Pentru a putea insera un implant dentar trebuie sa prezentați examenul medical, dovedind prin acesta, faptul ca sunteți un pacient apt, prin rezultatul analizelor recomandate de către medicul stomatolog.

În etapa finală a investigațiilor radiologice, pacientul este supus examenului de Computer Tomograf (CT). Acesta din urmă ne dă informații asupra țesutului osos și vom putea stabili cu certitudine posibilitatea aplicării sau nu a implanturilor. Tot in urma acestei evaluări se stabilește si dacă sunt necesare proceduri suplimentare precum: adiții si reconstrucții osoase ori sinus lift.

Ca regulă de bază, tratamentul prin implant dentar are 2 mari etape distincte:

De ce recurgem la implanturi dentare?

Odată cu trecerea timpului, majoritatea oamenilor pierd mai mulți sau mai puțini dinți din cauza cariilor, vârstei sau bolii parodontale, afectând într-un mod neplăcut dicția, estetica dentară, cât și funcția masticatorie.

Cea mai frecventă afecțiune în urma căreia pacienții necesită un implant dentar este boala parodontală sau parodontoza, o afecțiune care are ca si cauză principală acumularea bacteriilor patogene în cavitatea bucala. Această acumulare se produce în timp din cauza unei igiene orale incorect efectuate, dar si din cauza lipsei igienizării periodice la medic, într-un cabinet stomatologic.

Este dureroasă intervenția? Cât durează?

Intervenția de implantologie nu este dureroasă, se realizează în cele mai multe cazuri sub anestezie locală. Acest tip de anestezie este foarte eficientă oferindu-i medicului posibilitatea de a comunica în permanență cu pacientul.

Există situații când se poate recurge la anestezie prin sedare intravenoasă; tehnică folosită de obicei în cazul pacienților foarte anxioși sau care sunt supuși unor intervenții mai invazive și complexe de lungă durată. Anestezia generala se folosește in mod excepțional în implantologia orală, în cazuri particulare.

Durata operației variază în funcție de numărul implanturilor ce trebuie inserate si complexitatea cazului tratat în acel moment. În medie am putea porni de la un minim de 45 minute si până la câteva ore.

Clinică de Estetică Dentară și Facială

La Pasindora beneficiezi de:

Dr. Pintilie Claudiu

Medic specialist Chirurgie orală și Implantologie

“Medic Specialist cu o experiență de peste 8 ani în domeniu, sunt o persoană dinamică și perspicace, care își propune să realizeze tratamente stomatologice de cel mai înalt nivel într-un mediu profesionist, folosind tehnologie de ultimă generație, protocoale clinice dezvoltate, precum și sisteme complexe de reabilitare orală.”

Care sunt avantajele implantului dentar?

Avantaje

Dezavantaje

Întrebări frecvente

Bruxismul este un factor de risc în cazul exercitării forţelor generate direct asupra implantului dentar în timpul osteointegrării. Însă soluţii există! Specialiştii recomandă în astfel de cazuri mărirea timpilor de integrare fără sarcini mecanice, reglarea ocluziei şi purtarea unor protecţii speciale în timpul somnului.

Referitor la fumat, acesta ar trebui eliminat înainte de efectuarea unui implant dentar. De ce? Fiindcă fumatul favorizează anumite complicaţii, el influenţează negativ circulaţia sângelui, oxigenarea ţesuturilor, îngreunează vindecarea după implant. În plus, acest obicei dăunător sănătăţii poate înjumătăți durata de viață a implantului unui fumător în comparație cu durata de viață a unui implant inserat unei persoane nefumătoare. De asemenea, procesul de vindecare este mai lent la persoanele fumătoare.

Programează-te acum

Prin completarea formularului de contact sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidențialitate.