Implanturi Dentare
Cea mai bună și eficientă soluție pentru un zâmbet natural
Nu este nevoie să sacrifici dinți naturali pentru a ancora lucrări de tipul punților dentare.
Redă in proportie de 99% funcționalitatea si estetica naturală a dinților.
Un tratament care poate dura întraga viață.
Crește increderea de sine și redă funcționalitatea dinților.
Ce este un implant dentar?

Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinților naturali. Acestea sunt în așa fel așezate, direct în maxilarul pacientului, încat să ofere un suport stabil și sigur pentru dinții înlocuitori.
Tarife implanturi
Implant dentar Bredent
3500 lei
Implant dentar Straumann
4500 lei
Implant dentar zigomatic
9500lei
Elementele unui implant dentar

Șurubul / implantul dentar propriu-zis: joacă rolul unei rădăcini artificiale și este inserat în os. Acesta este baza dintelui și poate susține unul sau mai mulți dinți artificiali (coroane). Șurubul, realizat din titan, aliaj de titan cu zirconiu sau ceramică, se poate folosi pentru înlocuirea unui singur dinte atunci când susține o singură coroană, sau poate fi angrenat în punți pe implanturi.
Bontul face legătura între șurub și dintele artificial. Bonturile sunt specifice fiecărui tip de implant și este extrem de important ca acestea să fie originale și nu de la alți producători, altele decât firma de la care s-a folosit implantul dentar. O adaptare deficitară chiar și la nivel microscopic poate duce în timp, la inflamații ale țesuturilor periimplantare sau la ruperea bontului.
Coroana reprezintă partea estetică a dintelui artificial. Aceasta este realizată în laboratorul de tehnică dentară, astfel încât să fie cât mai aproape ca formă și culoare cu cea a dintelui natural.
Care sunt pașii inserării implantului dentar?
Se începe cu un prim consult amănunțit în care se evaluează starea de sănătate a cavității bucale dar și afecțiunile generale. Ar fi de preferat ca pacientul să se prezinte deja cu o radiografie panoramică recentă, nu mai veche de 6 luni. Pentru a putea insera un implant dentar trebuie sa prezentați examenul medical, dovedind prin acesta, faptul ca sunteți un pacient apt, prin rezultatul analizelor recomandate de către medicul stomatolog.
În etapa finală a investigațiilor radiologice, pacientul este supus examenului de Computer Tomograf (CT). Acesta din urmă ne dă informații asupra țesutului osos și vom putea stabili cu certitudine posibilitatea aplicării sau nu a implanturilor. Tot in urma acestei evaluări se stabilește si dacă sunt necesare proceduri suplimentare precum: adiții si reconstrucții osoase ori sinus lift.
Ca regulă de bază, tratamentul prin implant dentar are 2 mari etape distincte:
- Etapa chirurgicală: presupune introducerea implantului în interiorul osului cu rolul de a înlocui dinții absenți. Vom crea astfel o radacină artificială.
- Etapa protetică: Dupa minim 4-6 luni se descoperă implantul in care se realizează lucrarea definitivă propriu-zisă pe care pacientul o va vedea în cavitatea orală.

De ce recurgem la implanturi dentare?
Odată cu trecerea timpului, majoritatea oamenilor pierd mai mulți sau mai puțini dinți din cauza cariilor, vârstei sau bolii parodontale, afectând într-un mod neplăcut dicția, estetica dentară, cât și funcția masticatorie.
Cea mai frecventă afecțiune în urma căreia pacienții necesită un implant dentar este boala parodontală sau parodontoza, o afecțiune care are ca si cauză principală acumularea bacteriilor patogene în cavitatea bucala. Această acumulare se produce în timp din cauza unei igiene orale incorect efectuate, dar si din cauza lipsei igienizării periodice la medic, într-un cabinet stomatologic.
Este dureroasă intervenția? Cât durează?
Intervenția de implantologie nu este dureroasă, se realizează în cele mai multe cazuri sub anestezie locală. Acest tip de anestezie este foarte eficientă oferindu-i medicului posibilitatea de a comunica în permanență cu pacientul.
Există situații când se poate recurge la anestezie prin sedare intravenoasă; tehnică folosită de obicei în cazul pacienților foarte anxioși sau care sunt supuși unor intervenții mai invazive și complexe de lungă durată. Anestezia generala se folosește in mod excepțional în implantologia orală, în cazuri particulare.
Durata operației variază în funcție de numărul implanturilor ce trebuie inserate si complexitatea cazului tratat în acel moment. În medie am putea porni de la un minim de 45 minute si până la câteva ore.

Clinică de Estetică Dentară și Facială
La Pasindora beneficiezi de:
- Medici specialiști cu experientă
- Tehnologie de ultimă generație
- Rezolvi problemele dentare de la A la Z

Dr. Pintilie Claudiu
Medic specialist Chirurgie orală și Implantologie
“Medic Specialist cu o experiență de peste 8 ani în domeniu, sunt o persoană dinamică și perspicace, care își propune să realizeze tratamente stomatologice de cel mai înalt nivel într-un mediu profesionist, folosind tehnologie de ultimă generație, protocoale clinice dezvoltate, precum și sisteme complexe de reabilitare orală.”
- Rezidențiat în Chirurgie Dento-Alveolară
- Master în Implantologie
- Cursuri de specializare în țări precum Spania, Austria, Olanda, Franța și Germania
- Peste 6000 de implanturi
- Peste 500 Fast and Fixed
Pacienții noștri ne recomandă cu încredere
Testimoniale
Care sunt avantajele implantului dentar?
Avantaje
- Implanturile dentare se simt şi arată la fel ca dinţii naturali. În plus, vei putea mânca alimentele preferate fără să simţi disconfort sau durere.
- Vei renunţa la frustrările cauzate de problemele dentare, stima de sine va creşte mult şi vei putea zâmbi oricând doreşti.
- Masticaţia se va desfăşura fără probleme.
- Extrem de important este faptul că implanturile dentare nu se cariază. Însă va trebui să acorzi o atenţie sporită igienei orale. Atenţie! Întreţinerea implanuturilor va necesita vizite profilactice periodice în cabinetul medicului dentist.
- Materialele din care sunt confecţionate implanturile dentare au o mare biocompatibilitate în raport cu ţesuturile vecine, ceea ce elimină riscul de respingere sau de alergie.
- Estetica iniţială poate fi refăcută perfect sau chiar îmbunătăţită.
- Sunt durabile, rezistă mulţi ani, iar dacă le vei acorda îngrijirea corectă pot dura toată viaţa.Te vei bucura de o vorbire corectă, clară, fiind ştiut faptul că edentaţiile, dar si protezele dentare mobile pot duce la o articulare incorectă a cuvintelor.
Dezavantaje
- Nu este indicat persoanelor cu vârstă mai mică de 18 ani, neavând structura maxilar-dentară dezvoltată complet și femeilor gravide pe perioada sarcinii, ci la un anumit interval de timp după naștere, conform sfaturilor medicului implantolog.
- În primele ore după realizarea acesteia, se poate resimți un mic disconfort, absolut normal, precum: inflamații, sângerări ale gingiei, presiune la nivelul gingiei sau durere, acestea putând fi controlate cu ajutorul analgezicelor prescrise de medicul dentist.
Întrebări frecvente
Bruxismul este un factor de risc în cazul exercitării forţelor generate direct asupra implantului dentar în timpul osteointegrării. Însă soluţii există! Specialiştii recomandă în astfel de cazuri mărirea timpilor de integrare fără sarcini mecanice, reglarea ocluziei şi purtarea unor protecţii speciale în timpul somnului.
Referitor la fumat, acesta ar trebui eliminat înainte de efectuarea unui implant dentar. De ce? Fiindcă fumatul favorizează anumite complicaţii, el influenţează negativ circulaţia sângelui, oxigenarea ţesuturilor, îngreunează vindecarea după implant. În plus, acest obicei dăunător sănătăţii poate înjumătăți durata de viață a implantului unui fumător în comparație cu durata de viață a unui implant inserat unei persoane nefumătoare. De asemenea, procesul de vindecare este mai lent la persoanele fumătoare.
Programează-te acum
Prin completarea formularului de contact sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale conform Politicii de Confidențialitate.