Blefaroplastia - ce este și cum se desfășoară

Blefaroplastia – ce este și cum se desfășoară | Pasindora

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor este o procedură estetică menită să îți întinerească privirea. Aceasta constă în îndepărtarea excesului de piele al pleoapelor superioare și inferioare. Rezultatul obținut în urma intervenției efectuate asupra pleoapei mobile este delimitarea dintre arcadă și pleoapă, iar când vine vorba despre pleoapa inferioară – pielea de sub ochi nu va mai avea un aspect moale, ci unul ferm, pielea fiind întinsă. În urma blefaroplastiei, vei obține un efect de lifting, un aspect mărit al ochilor și pleoape ferme cu aspect tânăr.

Există persoane care au pleoapa căzută în mod natural, fiind o trăsătură moștenită. Însă, de cele mai multe ori, aspectul pleoapei căzute este provocat de înaintarea în vârstă. Pe măsură ce pielea îmbătrânește se pierde elasticitatea și fermitatea acesteia. Lipsa elasticității plus forța constantă a gravitației au ca rezultat adunarea excesului de piele pe pleoapele superioare și inferioare. Excesul de piele de pe pleoapa inferioară provoacă riduri și o textură moale cu denivelări. Pe pleoapele superioare, un pliu suplimentar de piele poate fi nu doar inestetic, ci și inconfortabil, afectând vederea.

 

Cum se desfășoară procedura de blefaroplastie?

Blefaroplastia este o intervenție ușoară care nu necesită recuperare în clinică – deci poți pleca acasă la scurt timp după procedură. De asemenea, blefaroplastia este absolut nedureroasă. Ți se va face o anestezie locală pentru ca tu să nu simți niciun disconfort în timpul procedurii.

În cazul în care optezi pentru blefaroplastia ambelor pleoape, cea superioară va fi abordată prima. Chirurgul va realiza o incizie, va elimina excesul de piele, mușchi și grăsime. Mai apoi, se trece la pleoapa inferioară de unde va fi îndepărtată grăsimea, adică principalul motiv al pungilor de sub ochi. Dacă este nevoie, va fi îndepărtat și excesul de piele. 

 

Îți faci griji în privința cicatricilor? 

Nu uita că aceasta este o procedură estetică, menită să îți îmbunătățească aspectul, nu să îți producă semne inestetice. Așadar, datorită pregătirii și experienței medicului, te vei putea bucura de cicatrici insesizabile. În cazul pleoapei mobile, incizia va fi realizată în pliul ochiului, exact la intersecția dintre pleoapă și arcadă.  În ceea ce privește pleoapa inferioară, cicatricea se va forma pe linia genelor, deci va fi imposibil de observat. În anumite situații blefaroplastia se poate realiza în interiorul pleoapei.

 

Cine are nevoie de blefaroplastie?

  • Persoanele cu pleoapa căzută;
  • Persoanele cu pungi sub ochi;
  • Cei care au vederea obturată de pielea lăsată a pleoapelor;
  • Femeile care nu își pot realiza machiajul din cauza pleoapei căzute;
  • Persoanele care vor să pară mai tinere.

 

Rezultatele intervenției 

Te asigurăm că vei fi încântat de rezultatul blefaroplastiei! Din experiența noastră îți putem împărtăși faptul că pacienții se pot bucura acum de un aspect întinerit al întregului chip, ochi cu aspect odihnit, și mult mai multă încredere de sine. 

Cât despre durata rezultatului, în cele mai multe cazuri blefaroplastia este o intervenție care își menține efectul pe tot parcursul vieții. Există totuși situații în care pleoapele căzute și pungile de sub ochi pot recidiva.

 

Îți faci griji pentru recuperare? 

Nu ai de ce! După cum ți-am spus, dacă totul este în regulă, vei putea pleca acasă chiar în aceeași zi în care ți s-a făcut intervenția de blefaroplastie. Singurul inconvenient pe care îl vei experimenta se va manifesta la nivel estetic – vânătăile din zona ochilor se vor vindeca în aproximativ 10-14 zile. Te vei bucura de efectul complet al blefaroplastiei, fără vânătăi și cu cicatrici estompate, abia la câteva luni de la procedură.

În clinica Pasindora te poți bucura de acest tip de intervenție chirurgicală. Ne vom asigura că pleoapele tale vor deveni ferme, zona ochilor va fi mai luminoasă, iar tu vei avea o experiență unică alături de noi. Te poți programa la o consultație chiar AICI

 

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Twitter