Stomatologie modernă– ce găsești nou în clinica Pasindora?

Nu trebuie să avem prea multe informații pentru a afirma faptul că stomatologia a evoluat în mod semnificativ. Dar, pentru că suntem curioși și dornici de cunoaștere am aflat câteva lucruri interesante. Tu știi cum arăta prima periuță de dinți? Dacă acum ne bucurăm de periuțe de dinți în toate formele, culorile, densitățile, electrice sau clasice, strămoșii noștri își curățau dantura cu instrumente care aveau capătul format din păr de porc. 

 

Despre practicile stomatologice nu putem spune decât faptul că erau… dure. Până la apariția dentiștilor și a stomatologiei propriu-zise, orice persoană necalificată putea face o extracție dentară din necesitate. De cele mai multe ori, extracțiile erau făcute de… frizer. Durerile dentare erau atât de grave încât extracția era singura soluție a timpurilor respective. În trecut, multe decese erau legate de sângerările provocate de extracții, de supradoze de calmante sau din alte motive legate de dantură.

 

Din fericire, în ultimul secol, tehnologia și-a făcut simțită prezența în toate domeniile, facilitând atât munca specialiștilor, cât și experiența clienților sau a pacienților. În contextul stomatologic, evoluția este una majoră. Dacă în trecut vorbeam de riscurile la care se supuneau pacienții atunci când mergeau la stomatolog (sau frizer), acum putem vorbi cu încredere despre siguranța pe care o ai atunci când te așezi pe scaun și știi că cel care se ocupă de dantura ta este un specialist, are toate cunoștințele necesare și reușește să îți rezolve orice problemă dentară. În plus, acum beneficiezi de materiale blânde care nu reprezintă un pericol pentru pielea sau organismul tău, dar și despre nelipsitul anestezic, în lipsa căruia numeroase proceduri nu ar fi posibile.

 

Aparatura modernă din clinica Pasindora 

Aici, în clinica Pasindora, ne-am asigurat că suntem în pas cu noile tehnologii tocmai din dorința ca tu să te simți confortabil, iar noi să putem lucra eficient. 

Scannerul Intraoral – am cunoscut de-a lungul timpului persoane care sufereau de reflexe de vomă, astfel că ne-am propus să găsim cea mai bună soluție pentru a-i trata fără să mai existe teama că vor trece prin aceste senzații neplăcute. Soluția găsită a fost Scannerul Intraoral cu ajutorul căruia putem lua amprenta dinților fără a mai aplica materialele tradiționale de amprentare, care de cele mai multe ori provocau senzații neplăcute.

Scannerul Modjaw – pentru ca procesul de amprentare să fie cât mai complex, utilizăm Scannerul Modjaw, cu ajutorul căruia înregistrăm în timp real mișcările realizate de cele două arcade maxilare. Toate acestea se realizează cu dispozitive care nu necesită aplicarea materialelor care pot crea disconfort pacienților, iar durata manoperei este mult mai scurtă decât era în trecut. 

Softul Florida este o altă tehnologie pe care o găsești în clinica noastră. Acesta este special destinat bolii parodontale, ajutându-l pe medic să stabilească un diagnostic. Față de metodele tradiționale, Softul Florida are o acuratețe mai mare, îi oferă medicului posibilitatea de a realiza singur întreaga operațiune și de a crea un plan de tratament corect și eficient.

Anestezia computerizată – din experiența noastră, cea mai mare teamă a pacienților este cea de durere, dar și de ace. Din nefericire, multe persoane consideră că stomatologia se desfășoară la fel ca pe vremuri, iar tratamentele sunt indisolubil legate de durere. Acest lucru nu este adevărat. Tot datorită tehnologiei, acum te poți bucura de anestezie computerizată, ceea ce înseamnă că presiunea anestezicului este controlată și nu vei simți niciun disconfort. 

Cu toții ne bucurăm de faptul că stomatologia e evoluat, iar acum putem beneficia de cele mai confortabile tratamente. Te așteptăm în clinica Pasindora pentru a descoperi cele mai noi tehnologii și pentru a te bucura de o experiență cu adevărat unică!

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Twitter