Injectarea cu toxină botulinică

Injectarea cu toxină botulinică de tip A reprezintă unul dintre cele mai eficiente și solicitate tratamente non-chirurgicale. Principala utilizare a acestei substanțe este tratarea ridurilor, însă există și alte tratamente pe care toxina botulinică le conturează în mod eficient. 

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinică este produsă de bacteria Clostridium botulinum – cea mai puternică neurotoxină cunoscută până în prezent. Odată injectată, aceasta întrerupe sau slăbește contracția mușchilor din zona vizată. Astfel, această substanță netezește musculatura facială și reduce ridurile într-un mod extrem de eficient. Din acest motiv, injecțiile cu toxină botulinică reprezintă una dintre cele mai populare proceduri cosmetice din întreaga lume.​

implant dentar Fast and Fixed, cinica implantologie, stomatologie

Care sunt avantajele injectării cu toxină botulinică?

Injectarea cu toxină botulinică însumează o serie de avantaje, precum:

În ce zone poate fi efectuată injectarea cu toxină botulinică?

Injectarea cu toxină botulinică Injecțiile cu toxină botulinică vizează în special zona feței, pentru tratarea ridurilor fine și profunde. Totuși, aceasta are și alte utilizări:

Toxina Botulinică de tip A
Toxină Botulinică – glabelă, frunte, periocular – o zonă, două zone, trei zone;
Baby Bot ox – se utilizează o cantitate mai mică de substanță;
Mezobot ox;
Gummy smile – tratarea zâmbetului gingival – se injectează substanța în mușchii de la nivelul buzei superioare;
Bunny lines – tratarea ridurilor nazale;
Smoker lines – tratarea ridurilor fine din jurul gurii;
Chin dimples – tratarea ridurilor din zona bărbiei;
Face slimming – muschiul maseter – bruxism;
Nefertiti lift – tratarea ridurilor de pe gât;
Subțiere gambe;
Tratament hiperhidroză – transpirație excesivă axilă, palmar, plantar.
tratamentte acid hialuronic Valcea - clinica estetica faciala Pasindora

Care sunt contraindicațiile injecțiilor cu toxina botulinică?

În primul rând, se recomandă evitarea acestui tratament de către femeile însărcinate sau cele care alăptează, dar și de persoanele care suferă de afecțiuni neurologice. În plus, toxina botulinică este contraindicată persoanelor care au diferite infecții în zonele în care doresc să se efectueze injectarea, celor care au dificultăți în înghițirea alimentelor, persoanelor cu instabilitate psihologică și celor care suferă de anumite afecțiuni neuromusculare. 

Alte aspecte importante:

Ce reacții adverse pot apărea în urma tratamentului cu toxină botulinică?

Acest tratament este foarte bine tolerat de corpul uman, efectele adverse fiind minime și de scurtă durată.

Reacțiile fi următoarele:

Mituri despre toxina botulinică

Fals. Toxina se injectează în cantități mici, inducând relaxarea mușchilor. Aceștia nu sunt afectați, lucru ce permite menținerea normală a mobilității, iar expresia facială va fi una firească, cu aspect tânăr și odihnit.​

Fals. Într-adevăr, efectul injecțiilor cu toxină botulinică nu este permanent, fiind nevoie de refacerea tratamentului după șase luni. În urma acestei perioade, ridurile pot reapărea, având forma și adâncimea inițiale, nu accentuate.

Fals. Tratamentul cu toxină botulinică trebuie efectuat doar de către medici dermatologi sau plasticieni specializați în acest domeniu.​ În caz contrar, sănătatea și aspectul pot fi puse în pericol.

Fals. Injectarea cu toxină botulinică nu îmbătrânește. Mai mult decât atât, această procedură este recomandată încă de la apariția primelor riduri, pentru a folosi o cantitate cât mai mică de produs.